четвер, 10 січня 2019 р.

Танунхаус

       

Таунхаус – новинка у будівництві України


    Таунхауси в Україні тільки починають зрідка з’являтися на наших вулицях, хоча в західних країнах ці будови особливо популярні. Все частіше і частіше вони замінюють багатоповерхові будівлі. Для України ж це абсолютна новинка. І не дивно, що виникає маса питань, пов’язаних з їх зведенням:
   Всі ці питання та багато інших виникають при процесі будівництва.

                                        Історія виникнення таунхаусів

       Термін «таунхаус» з’явився з Великобританії. В перекладі означає «будинок в місті». У далекому минулому їх будували пери і місцева аристократія. Тільки їм було дозволено зводити приватні будови в межах міста. У важкий період війни ці будівлі переробляли в квартири і офіси. У Канаді, на відміну від Великобританії, де таунхауси будувалися в кілька поверхів, будинки зводилися більш високими. Це будівлі більш ніж у п’ять поверхів. А ось в Австралії таунхауси – це житлові комплекси великих розмірів. Але у всіх країнах таунхауси розраховані на середній клас. Цей вигляд будинків суттєво допоміг впоратися з житловими проблемами, адже в них може жити велика кількість людей, а вони виглядають вишукано.

Переваги таунхаусів

   Головним достоїнством сучасних таунхаусав є їх економічність. Представники середнього класу можуть дозволити собі мати власну нерухомість за відносно невеликі гроші. Приміщення таких будинків менші, ніж котеджі. Саме це і приваблює споживачів усіх країн. За прийнятну ціну власник має свою ділянку, свіже повітря і зручності. Але, на жаль, для України поняття економічності залишає бажати кращого. Ціни на сучасні будови такі ж високі, як і на елітні квартири. Таунхауси такі ж недоступні для багатьох українців.

Таунхауси в Україні

        В Україні як таких таунхаусів на даний момент немає. Це скоріше сучасні котеджні містечка, яких у країні дуже мало. Вартість таких будов все так само захмарна. На даному етапі вони не виправдовують себе як «недороге житло». Але все може змінитися, коли їх з’явиться на ринку більше, адже вартість їхнього зведення істотно нижче, ніж будівництво котеджів. Причина економії криється в тому, що існує єдність фундаменту, комунікацій. Крім того, забезпечити безпеку таких «квартир» набагато простіше.
       Позитивним моментом в таунхаусах є їх стабільна ціна. У той час, коли вартість на нерухомість в Україні зростає, ціна на них не змінюється. Це пов’язано з низьким попитом на таунхауси. Для України вони залишаються суттєвою новинкою і тому не так затребувані. Але перспективи для забудовників відмінні. Чим більше люди будуть дізнаватися гідності сучасних таунхаусів, тим частіше будуть віддавати їм перевагу.
     Будівництво таунхаусів в Києві набирає особливу популярність, адже ціни на котеджі дуже високі, а можливість мати трохи власної землі робить їх гідними конкурентами квартир. Таунхауси, як правило, у столиці зводять в передмісті. Пов’язано це з проблемами паркування і екологічністю. Вони зводяться на менш привабливих ділянках землі, ніж котеджі. Від цього залежить і їх ціна.
      Придбання таунхауса має і психологічний момент. Як показує закордонна практика, люди, що купили недороге житло, опиняються в колі успішних і знаменитих, що благотворно позначається на їх особистому успіху.
    Сучасні таунхауси незабаром стануть гідними конкурентами квартир і котеджів. Сьогодні багато компаній готові запропонувати своїм клієнтам якісні таунхауси за прийнятною ціною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Танунхаус

        Таунхаус – новинка у будівництві України     Таунхауси в Україні тільки починають зрідка з’являтися на наших вулицях, хоча...